Crida al món acadèmic català: prou complicitat amb l’Apartheid contra els palestins

Durant les fracassades “negociacions de pau” John Kerry va dir que si no es creava un estat palestí aviat, Israel seria un estat d’Apartheid pels palestins. La realitat és que l’estat palestí no s’ha creat. I la política d’expropiació de terres i despossessió de la població palestina no només no s’atura si no que s’accentua de forma accelerada. La realitat és que Israel ja controla i discrimina sobre la vida de milions de palestins (no només dels territoris ocupats).

És en aquest escenari que el Govern de Convergència i Unió ha decidit fer de l’estat d’Israel el seu principal aliat i referent. I ha escollit el món acadèmic per teixir aquesta estreta aliança i complicitat. Firmar acords amb el govern i les institucions Israelianes no és un acte neutral i apolític. És un aval explícit a les seves polítiques de discriminació institucionalitzada de la població palestina. Una cosa no pot ser deslligada de l’altra.

Nosaltres no volem ser còmplices de la situació de discriminació i Apartheid de milions de persones (siguin palestines o de qualsevol altra nacionalitat). Per aquest motiu fem una CRIDA al món acadèmic català per a que doni suport al manifest “BDS Acadèmic per Palestina” que ja ha estat signat per 1.200 professors/es, investigadors/es i catedràtics/ques de tot l’estat  com Josep Fontana, Miren Etxezerreta o Arcadi Oliveres, membres del PAS, estudiants, sindicats d’estudiants, de treballadors, grups de recerca i un llarg etc (veure el llistat complet aquí).

Ja estem en contacte amb la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. El dia 15 de maig, dia de la Nakba palestina, presentarem les nostres demandes i adhesions. Igualment, s’està demanant una reunió a tots els rectors de les Universitats catalanes per a fer el mateix.

Necessitem el màxim nombre de suports. Recollim adhesions individuals (professorat, PAS i estudiants) i col·lectives. Ajudans a difondre entre els teus contactes!

Per mes informació sobre la nostra campanya (incloent el llistat dels signtaris fins aquest moment) i sobre la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel cliqueu aquí.

Aquí trobareu el Manifest per signar:

Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a Crida al món acadèmic català: prou complicitat amb l’Apartheid contra els palestins

  1. Pingback: Acció sorpresa per Palestina: Dijous 15 de Maig a les 11:30 al metro de Plaça Urquinaona | Negocis Ocults

  2. Pingback: Nakba 2014. Posem fi a la complicitat

  3. Pingback: Acció sorpresa per Palestina: Dijous 15 de Maig a les 11:30 al metro de Plaça Urquinaona | No Mes complicitat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s